Broderi på ylle grundkurs, helg

I den här kursen får du möjlighet att från grunden lära dig brodera på ylle och därifrån utveckla dina egna idéer. Folkkonsten – den vi hittar i svensk tradition från främst sent 1700 och hela 1800 talet – ligger till grund för kursens broderi.

Folkkonsten bidrar både som inspirationsmaterial och med sin kunskap. Vi utgår mest från yllebroderierna, men även dräkten med sina detaljer. Traditionen har en fantastisk skatt att ösa ur, och det blir ytterligare spännande att tolka in nutida uttryck.

Ingen speciell broderierfarenhet krävs. Vi börjar enkelt och anpassar därefter broderierna individuellt. Under kursens gång arbetar vi mest praktiskt och efter kursavslut har du kunskap om material, stygn, mönster, historia och hur du arbetar vidare med egna broderimönster. Du kommer få oändliga möjligheter med ditt broderi, allt från små smycken till stora kuddar.

Om läraren:

Lärare för kursen är Anna Wengdin utbildad hemslöjdskonsulent, kursledare och egenföretagare. Anna är också en av författarna till boken Brodera på ylle! Läs mer om henne här.

Anmälan

Fakta

Kurs-ID

2425BRYA

Kurstillfällen

6 veckoslut kl 09.30–15.30
14–15 sep
5–6 okt
2–3 nov
30 nov–1 dec 2024
1–2 feb
8–9 mars 2025

Antal studietimmar

60

Förkunskaper

För denna kurs krävs inga förkunskaper

Kostnad

6 500 kr
Obligatorisk materialkostnad som tillkommer under kursens gång är max. 750 kr.

Lärare

Anna Wengdin

Med reservation för ändringar

Konstsömnad, forts. II – inriktning fritt broderi I den här kursen får du möjlighet att ytterligare bygga vidare på dina kunskaper i konstsömnad. Du besitter nu förmågan att arbeta mer…

Det här är en kurs för dig som vill lära dig den historiskt intressanta sticktekniken tvåändsstickning. Under kursen får du göra olika typer av uppläggningar, lära dig att sticka mönsterkrus…