Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Stickning grundkurs B, helg

Det här är en kurs för dig som tycker om att sticka och vill utforska tekniken.

Du får möjlighet att under sex veckoslut djupdyka bland maskor och garner. Du kommer att bygga upp en egen kunskapsbank av olika tekniker i form av prover. Det du kommer att lära dig är: olika uppläggningar och avmaskningsmetoder, mönster i aviga och räta maskor, sticka mönster med lyfta maskor, korsade maskor, sticka mönster med fler färger. Kursen innefattar även montering, materiallära, enklare mönsterkonstruktion samt att prova på tvåändsstickning. Du får också en kortfattad inblick i stickningens historia. För den här kursen krävs grundläggande kunskaper i stickning.

Om läraren

Ivar Asplund är en nyfiken och hängiven stickare sedan barnsben. Han är utbildad lärare med många års erfarenhet av undervisning, både i skola och som kursledare och arbetar även i garnbutik. År 2017 kom hans första bok Sticka flätor (Bonnier Fakta) som har översatts till engelska, danska och finska – flätor är bara en av alla sticktekniker han behärskar och håller kurs i. Ivar har också visat handstickat på bland annat Sigtuna Kulturgård och Virserums Konsthall. Läs mer om Ivar på @asplundknits.

Anmälan

Fakta

Kurs-ID

2425STGB

Kurstillfällen

6 veckoslut kl 09.30–15.30
21–22 sep
19–20 okt
16–17 nov
14–15 dec 2024
25–26 jan
1–2 mars 2025

Antal studietimmar

60

Förkunskaper

För denna kurs behöver du ha grundläggande kunskaper i stickning.

Kostnad

6 500 kr

Lärare

Ivar Asplund

Med reservation för ändringar

Sticka & virka fritt – skapa ditt favoritplagg med Ann Bonander Looft Mode + textilhantverk. En av Handarbetets Vänners jubileumskurser. 9 onsdagar kl 18–21 Innehåll Ta vara på lusten att skapa…