Stickning grundkurs A, helg

Det här är en kurs för dig som tycker om att sticka och vill utforska tekniken.

Du får möjlighet att under sex veckoslut djupdyka bland maskor och garner. Du kommer att bygga upp en egen kunskapsbank av olika tekniker i form av prover. Det du kommer att lära dig är: olika uppläggningar och avmaskningsmetoder, mönster i aviga och räta maskor, sticka mönster med lyfta maskor, korsade maskor, sticka mönster med fler färger. Kursen innefattar även montering, materiallära, enklare mönsterkonstruktion samt att prova på tvåändsstickning. Du får också en kortfattad inblick i stickningens historia. För den här kursen krävs grundläggande kunskaper i stickning.

Om läraren

Sanna Thors innehar ett gesällbrev i handstickning och har en gedigen textilutbildning, inklusive tre års studier på universitetsnivå. Hon arbetar idag heltid som lärare i stickning. Efter sina studier har hon fördjupat sina kunskaper genom att gå kurser i stickning världen över, bland annat i Japan, Färöarna, Island, Shetlandsöarna, Estland och övriga nordiska länder. Sanna började undervisa på HV 2010 och har sedan dess lett många grund- och fortsättningskurser i stickning.

Sanna är engagerad i att utforska nya vägar och lösningar inom stickning, ett förhållningssätt hon även försöker förmedla till sina kursdeltagare.

Anmälan

Fakta

Kurs-ID

2425STGA

Kurstillfällen

6 veckoslut kl 09.30–15.30
24–25 aug
14–15 sep
12–13 okt
16–17 nov 2024
25–26 jan
22–23 feb 2025

Antal studietimmar

60

Förkunskaper

För denna kurs behöver du ha grundläggande kunskaper i stickning.

Kostnad

6 500 kr

Lärare

Sanna Thors

Med reservation för ändringar

Här får du möjlighet att ur ett hantverksmässigt och historiskt perspektiv tillägna dig grundläggande kunskaper i bildvävning. Dessa byggs under kursen på med att du efter egenhändigt framtagna eller formgivna…