Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Konstsömnad fortsättning 2, helg

Konstsömnad, forts. II – inriktning fritt broderi
I den här kursen får du möjlighet att ytterligare bygga vidare på dina kunskaper i konstsömnad.

Du besitter nu förmågan att arbeta mer självständigt och utvecklar och fördjupar dina kunskaper i olika tekniker för fritt broderi genom att lösa uppgifter med olika teman t ex textur- och stukturbroderi, blackwork, berättande broderi. Du arbetar med transparenta material och får ytterligare övning i maskinbroderi. I projekten tillämpar du dina kunskaper och färdigheter och hittar individuella lösningar till montering av dina arbeten. I kursen ingår formgivning inför kursmomenten där du får öva upp ditt personliga formspråk. För att vara behörig till denna kurs krävs att du har slutfört Konstsömnad fortsättningskurs I på HV Skola.

Om lärarna

Katarina Evans är konstbrodös med gesäll- och mästarbrev i konstsömnadsyrket och är utbildningsansvarig lärare på den ett-åriga utbildningen Textilhantverk basår, inriktning sömnad. Hon har utbildning från HVs ett-åriga väv- och konstsömnadsutbildning och är utbildad hemslöjdskonsulent och yrkeslärare. Katarina har en egen konstnärlig praktik och mer än 25 års erfarenhet inom det textila arbetsfältet; hantverk, produktutveckling, formgivning och undervisning. Hon är en av upphovspersonerna till återbruksprojekten Do Redo och Re Rag Rug och har publicerat böcker om textilt återbruk och handarbete, Do Redo – konsten att slakta en tröja (Alfabeta Anamma 2003) och Stoppa, Lappa, Ändra (Hemslöjdens förlag 2019-2020). (Foto av Katarina har tagits av Ann Lignercrona)

Kim Halle är utbildad på Beckmans modelinje, textilformgivare , konstnär/illustratör och kostymdesigner verksam bl.a på Dramaten och Moment:teater. Kim har 25 års erfarenhet av undervisning i formgivning och illustrationstekniker bl. a på Beckmans designhögskola, Beckmansakademin och Stockholms tillskärarakademi. Sedan 2005 återkommande gästlärare på HV Skola för såväl kortkurser som läsårsutbildningar.

Anmälan

Fakta

Kurs-ID

2425KS2

Kurstillfällen

6 veckoslut kl 09.30–15.30
28–29 sep
26–27 okt
23–24 nov 2024
25–26 jan
22–23 feb
29–30 mars 2025

Antal studietimmar

60

Förkunskaper

För att vara behörig till denna kurs krävs att du har slutfört Konstsömnad fortsättningskurs 1 på HV skola eller har motsvarande styrkta kunskaper.

Kostnad

6 500 kr
Obligatorisk materialkostnad som tillkommer under kursens gång är max. 500 kr.

Lärare

Katarina Evans och Kim Halle

Med reservation för ändringar

I den här kursen får du kunskaper om broderi- & sömnadstekniker som används inom couture-broderi. Kursen leds av Max Willebrand Westin som är utbildad inom textil och specialiserad på broderi…

Det här är en kurs för dig som vill lära dig den historiskt intressanta sticktekniken tvåändsstickning. Under kursen får du göra olika typer av uppläggningar, lära dig att sticka mönsterkrus…