Konstsömnad, inr. couturesömnad/tambursömnad, kväll

I den här kursen får du kunskaper om broderi- & sömnadstekniker som används inom couture-broderi. Kursen leds av Max Willebrand Westin som är utbildad inom textil och specialiserad på broderi av detta slag.

Kursen ger grundläggande kunskaper inom vad vi på svenska kan kalla ‘tambursöm’, en teknik som används för att brodera kedjestygn, men även pärl- och paljettbroderi inom couture-världen. I kursen lär du dig även att göra tredimensionella arbeten samt applikationsteknik där tambursöm kompletteras med nål och tråd.
Du övar dina färdigheter i en unik form av broderi och får fördjupad kunskap om tillhörande material. För att vara behörig till denna kurs krävs god broderivana och att du har slutfört Konstsömnad Grundkurs på HV skola. Alla broderimoment utförs i syram som finns att låna på skolan.

Om läraren

Max Willebrand Westin examinerades från en kandidat i textildesign på Royal Academy of Art, i Haag 2021 och tilldelades samma år “The Keep an Eye Textile & Fashion Scholarship” i Nederländerna. Han är även utbildad vid Ecole Lesage i Paris inom Haute Couture.

Med processen som utgångspunkt utforskar han material och handarbete i liten skala, och intresserar sig i mångt och mycket för den förädlingsprocess och de transformativa aspekter som textila tekniker ofta innebär. Här kan du se mer av Max arbeten: www.instagram.com/maxwillebrandwestin/

Anmälan

Fakta

Kurs-ID

2425TAM2

Kurstillfällen

24 onsdagar med start 18 sep, (lov v 44) uppehåll i december och avslut 9 april 2025, klockan.18.00–20.45.

Antal studietimmar

60

Förkunskaper

För att vara behörig till denna kurs krävs god broderivana och att du har slutfört Konstsömnad grundkurs på HV skola eller har motsvarande styrkta kunskaper.

Kostnad

6 500 kr
Obligatorisk materialkostnad som tillkommer under kursens gång är max. 500 kr.

Lärare

Max Willebrand Westin

Med reservation för ändringar

Här får du möjlighet att ur ett hantverksmässigt och historiskt perspektiv tillägna dig grundläggande kunskaper i bildvävning. Dessa byggs under kursen på med att du efter egenhändigt framtagna eller formgivna…