Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Konstsömnad, inr. couturesömnad/tambursömnad

I den här kursen får du kunskaper om broderi- & sömnadstekniker som används inom couture-broderi. Kursen leds av Max Willebrand Westin som är utbildad inom textil och specialiserad på broderi av detta slag.

Kursen ger grundläggande kunskaper inom vad vi på svenska kan kalla ‘tambursöm’, en teknik som används för att brodera kedjestygn, men även pärl- och paljettbroderi inom couture-världen. I kursen lär du dig även att göra tredimensionella arbeten samt applikationsteknik där tambursöm kompletteras med nål och tråd.
Du övar dina färdigheter i en unik form av broderi och får fördjupad kunskap om tillhörande material. För att vara behörig till denna kurs krävs god broderivana och att du har slutfört Konstsömnad Grundkurs på HV skola. Alla broderimoment utförs i syram som finns att låna på skolan.

Om läraren

Max Willebrand Westin examinerades från en kandidat i textildesign på Royal Academy of Art, i Haag 2021 och tilldelades samma år “The Keep an Eye Textile & Fashion Scholarship” i Nederländerna. Han är även utbildad vid Ecole Lesage i Paris inom Haute Couture.

Med processen som utgångspunkt utforskar han material och handarbete i liten skala, och intresserar sig i mångt och mycket för den förädlingsprocess och de transformativa aspekter som textila tekniker ofta innebär. Här kan du se mer av Max arbeten: www.instagram.com/maxwillebrandwestin/

Anmälan

Fakta

Kurs-ID

2425TAM

Kurstillfällen

6 veckoslut kl 09.30–15.30
7–8 sep
5–6 okt
2–3 nov
7–8 dec 2024
1–2 feb
8–9 mars 2025

Antal studietimmar

60

Förkunskaper

För att vara behörig till denna kurs krävs god broderivana och att du har slutfört Konstsömnad grundkurs på HV skola eller har motsvarande styrkta kunskaper.

Kostnad

6 500 kr
Obligatorisk materialkostnad som tillkommer under kursens gång är max. 500 kr.

Lärare

Max Willebrand-Westin

Med reservation för ändringar.

Konstsömnad, forts. II – inriktning fritt broderi I den här kursen får du möjlighet att ytterligare bygga vidare på dina kunskaper i konstsömnad. Du besitter nu förmågan att arbeta mer…

Det här är en kurs för dig som vill lära dig den historiskt intressanta sticktekniken tvåändsstickning. Under kursen får du göra olika typer av uppläggningar, lära dig att sticka mönsterkrus…