Shibori grundkurs, helg

Lär dig den japanska reservagetekniken Shibori. Shibori är ursprungligen ett traditionellt japanskt hantverks- och formbegrepp som betyder vrida, pressa, klämma.

Det är en textil reservageteknik där materialet mönstras med hjälp av träblock, vikningar, rör, stygn och trådar under färgningsprocessen. Balansen mellan precision och slump är en viktig del av uttrycket.

Shibori har genom tiderna använts återkommande inom mode, bland annat vid formgivning av kimonos i Japan. Shibori används också flitigt inom inredning där designstudios färgar kuddar, gardiner, handdukar och andra textilier i spännande och unika mönsterkombinationer.

På kursen lär du dig olika färgreservagetekniker och får prova på att anpassa material och mönster till olika grundläggande uttryck. Färgningen i kursen kan utgå från olika typer av pigment.

Om läraren

Ej fastställd

Anmälan

Fakta

Kurs-ID

2425SHIB

Kurstillfällen

6 veckoslut kl 09.30–15.30
7–8 sep
5–6 okt
7–8 dec 2024
1–2 feb
8–9 mars
5–6 april 2025

Antal studietimmar

60

Förkunskaper

För denna kurs krävs inga förkunskaper.

Kostnad

6 500 kr
Materialkostnad: tillkommer och betalas under kursens gång.

Lärare

Ej fastställd

Med reservation för ändringar

Konstsömnad, forts. II – inriktning fritt broderi I den här kursen får du möjlighet att ytterligare bygga vidare på dina kunskaper i konstsömnad. Du besitter nu förmågan att arbeta mer…

Det här är en kurs för dig som vill lära dig den historiskt intressanta sticktekniken tvåändsstickning. Under kursen får du göra olika typer av uppläggningar, lära dig att sticka mönsterkrus…