Sticka och virka fritt med Ann Bonander Looft

Sticka & virka fritt – skapa ditt favoritplagg med Ann Bonander Looft

Mode + textilhantverk. En av Handarbetets Vänners jubileumskurser.

8 onsdagar kl 18–21

Innehåll
Ta vara på lusten att skapa ett eget plagg med hjälp av kostymören Ann Bonander Looft som klätt skådespelare på teater, i film och tv-serier. Just nu är hon aktuell med kostymerna till Lazarus på Göta Lejon. Inspireras av ditt favoritplagg, en modebild, ett konstverk, en färg eller kanske en tröja du har sett på stan. På kursen lär du dig att släppa taget om vanliga mönster, att sticka fritt och skapa ditt favoritplagg.
Vid första kursträffen tar deltagaren med sig sina egna inspirationsbilder/inspirationsplagg.
Vi startar med att skapa en moodboard/inspirationstavla.
Under kursen får du personliga stylingtips av kursledaren Ann Bonander Looft och även råd kring vilket garnkvalitet som passar bäst.
Medtag: Eget garn, egna stickor (gärna olika storlek).

Förkunskaper: grundläggande förkunskaper behövs.

Kursledare
Ann Bonander Looft arbetar som kostymör, konstnär och stickdesigner, bland annat på Dramaten Stadsteatern, men även i Köpenhamn, Helsingfors och Paris. Hennes stickade plagg har setts i både filmer och på scen. Sedan femton år har Ann Bonander Looft en egen ateljé för sina stickade verk där hon stickar mot beställning. Har även undervisat på Beckmans skola i stickning. Ann Bonander Looft har medverkat i Sven Harrys Museums utställning Art in Fashion och ställt ut flera gånger på Blå Hallen i Skåne Höganäs. Under 2023 hade Ann Bonander Looft två separatutställningar – på Galleri Glas Stockholm, Stickerskan, samt på Handarbetets Vänner Galleri. Sommaren 2024 ställer Ann Bonander Looft tillsammans med Helene Billgren ut på Vida Konsthall på Öland.

8 kurstillfällen:
Träffar: 18/9, 25/9, 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 30/10, 6/11

Boka din plats via boka.se 
Kursavgift: 6000 sek ink moms
Vid för få anmälningar kan kursen komma att ställas in.
Plats: Handarbetets Vänner Galleri, Djurgårdsslätten 82–84. Ingång från gatan.

Anmälan

Fakta

Kurstillfällen

Onsdagar kl. 18–21 med start 18 september

Träffar: 18/9, 25/9, 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 30/10, 6/11

Lärare

Ann Bonander Looft

Kostnad

6 000 kr

Förkunskaper

Grundläggande förkunskaper behövs.

Här får du möjlighet att ur ett hantverksmässigt och historiskt perspektiv tillägna dig grundläggande kunskaper i bildvävning. Dessa byggs under kursen på med att du efter egenhändigt framtagna eller formgivna…