Stickning fortsättning I, helg

I den här kursen får du tillämpa dina grundkunskaper och ta dem vidare genom färg- och formövningar och genom övningar i stickkonstruktion.

Kursen kommer att ge dig inblick och praktiska färdigheter genom att sticka olika konstruktioner för plagg såsom t ex huvudbonad, raglan, ok eller ärmkulle. Du kommer att få prova på att sticka olika detaljer för plagg som olika kragar, fickor, kanter och knapphål. Du får även möjlighet att arbeta med olika metoder för att kombinera färger för nya uttryck. Efter kursen har du en kunskapsbank att själv arbeta vidare med. För att vara behörig till denna kurs krävs att du har slutfört Stickning grundkurs på HV Skola.

Om läraren

Sanna Thors innehar ett gesällbrev i handstickning och har en gedigen textilutbildning, inklusive tre års studier på universitetsnivå. Hon arbetar idag heltid som lärare i stickning. Efter sina studier har hon fördjupat sina kunskaper genom att gå kurser i stickning världen över, bland annat i Japan, Färöarna, Island, Shetlandsöarna, Estland och övriga nordiska länder. Sanna började undervisa på HV 2010 och har sedan dess lett många grund- och fortsättningskurser i stickning.

Sanna är engagerad i att utforska nya vägar och lösningar inom stickning, ett förhållningssätt hon även försöker förmedla till sina kursdeltagare.

Anmälan

Fakta

Kurs-ID

2425ST1

Kurstillfällen

6 veckoslut kl 09.30–15.30
17–18 aug
7–8 sep
5–6 okt
9–10 nov 2024
11–12 jan
8–9 feb 2025

Antal studietimmar

60

Förkunskaper

För att vara behörig till denna kurs krävs att du har slutfört Stickning grundkurs på HV skola eller har motsvarande styrkta kunskaper.

Kostnad

6 500 kr

Lärare

Sanna Thors

Med reservation för ändringar

Här får du möjlighet att ur ett hantverksmässigt och historiskt perspektiv tillägna dig grundläggande kunskaper i bildvävning. Dessa byggs under kursen på med att du efter egenhändigt framtagna eller formgivna…

KURSEN ÄR FULLBOKAD. Sticka & virka fritt – skapa ditt favoritplagg med Ann Bonander LooftMode + textilhantverk. En av Handarbetets Vänners jubileumskurser. 9 onsdagar kl 18–21 Innehåll Ta vara på lusten…