Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Stickning fortsättning I, helg

I den här kursen får du tillämpa dina grundkunskaper och ta dem vidare genom färg- och formövningar och genom övningar i stickkonstruktion.

Kursen kommer att ge dig inblick och praktiska färdigheter genom att sticka olika konstruktioner för plagg såsom t ex huvudbonad, raglan, ok eller ärmkulle. Du kommer att få prova på att sticka olika detaljer för plagg som olika kragar, fickor, kanter och knapphål. Du får även möjlighet att arbeta med olika metoder för att kombinera färger för nya uttryck. Efter kursen har du en kunskapsbank att själv arbeta vidare med. För att vara behörig till denna kurs krävs att du har slutfört Stickning grundkurs på HV Skola.

Om läraren

Sanna Thors har en gedigen textilutbildning varav tre år på universitetsnivå och arbetar idag heltid med att undervisa i stickning. Efter studierna har hon gått kurser världen över i stickning bl a i Japan, Färöarna, Island, Shetlandsöarna, Estland och övriga nordiska länder. Hon började sin undervisning på HV 2010 och har genom åren haft åtskilliga grund- och fortsättningskurser i stickning. Sanna tycker om att söka nya vägar inom stickningen och prova nya lösningar, ett förhållningssätt hon även försöker att förmedla till deltagarna i de kurser hon håller.

Anmälan

Fakta

Kurs-ID

2425ST1

Kurstillfällen

6 veckoslut kl 09.30–15.30
17–18 aug
7–8 sep
5–6 okt
9–10 nov 2024
11–12 jan
8–9 feb 2025

Antal studietimmar

60

Förkunskaper

För att vara behörig till denna kurs krävs att du har slutfört Stickning grundkurs på HV skola eller har motsvarande styrkta kunskaper.

Kostnad

6 500 kr

Lärare

Sanna Thors

Med reservation för ändringar

Konstsömnad, forts. II – inriktning fritt broderi I den här kursen får du möjlighet att ytterligare bygga vidare på dina kunskaper i konstsömnad. Du besitter nu förmågan att arbeta mer…

I den här kursen får du kunskaper om broderi- & sömnadstekniker som används inom couture-broderi. Kursen leds av Max Willebrand Westin som är utbildad inom textil och specialiserad på broderi…