Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Stickning med inriktning tvåändsstickning, helg

Det här är en kurs för dig som vill lära dig den historiskt intressanta sticktekniken tvåändsstickning.

Under kursen får du göra olika typer av uppläggningar, lära dig att sticka mönsterkrus samt att sticka mönster med färg på flera sätt. Du får även lära dig att sticka tumkilar och prova olika hoptagningar. Du väljer själv om du, förutom att sticka prover, vill sticka vantar, sockor, mössor eller ärmar. I kursen ingår historik och kännedom om det specifika material som används vid tvåändsstickning.

Om läraren:
Ivar Asplund är en nyfiken och hängiven stickare sedan barnsben. Han är utbildad lärare med många års erfarenhet av undervisning, både i skola och som kursledare och arbetar även i garnbutik. År 2017 kom hans första bok Sticka flätor (Bonnier Fakta) som har översatts till engelska, danska och finska – flätor är bara en av alla sticktekniker han behärskar och håller kurs i. Ivar har också visat handstickat på bland annat Sigtuna Kulturgård och Virserums Konsthall. Läs mer om Ivar på @asplundknits.

Anmälan

Fakta

Kurs-ID

2425TVS

Kurstillfällen

6 veckoslut kl 09.30–15.30
12–13 okt
9–10 nov
7–8 dec 2024
18–19 jan,
15–16 feb,
22–23 mars 2025

Antal studietimmar

60

Förkunskaper

För att vara behörig till denna kurs krävs att du har slutfört Stickning grundkurs på HV skola eller har motsvarande styrkta kunskaper.

Kostnad

6 500 kr
Obligatorisk materialkostnad som tillkommer under kursens gång är max. 250 kr.

Lärare

Ivar Asplund

Med reservation för ändringar

Konstsömnad, forts. II – inriktning fritt broderi I den här kursen får du möjlighet att ytterligare bygga vidare på dina kunskaper i konstsömnad. Du besitter nu förmågan att arbeta mer…

I den här kursen får du kunskaper om broderi- & sömnadstekniker som används inom couture-broderi. Kursen leds av Max Willebrand Westin som är utbildad inom textil och specialiserad på broderi…