Textil formgivning, grundkurs

Under sex veckoslut erbjuder vi en kurs där du genom formgivningsövningar tränar upp ditt formspråk; färdigheter som du efter kursen omsätter i egna textila arbeten.

En kurs för dig som tycker om att arbeta med textilt hantverk. Du utgår ifrån dina egna förkunskaper.

Här får du genom olika metoder och övningar inom färg och formområdet utveckla dina färdigheter i textil formgivning. Du kommer att använda olika skissmaterial och tekniker; färglära, stoffteckning, figur, rapportering av mönster och stilisering till grund för formgivning som du efter kursen kan omsätta i egna textilier.

Ur kursinnehållet

  • designprocessen och produktutveckling
  • mönster och rapportering
  • stoffteckning
  • färglära
  • enkel presentationsteknik

Om lärarna

Kim Halle är utbildad på Beckmans modelinje, textilformgivare , konstnär/illustratör och kostymdesigner verksam bl.a på Dramaten och Moment:teater. Kim har 25 års erfarenhet av undervisning i formgivning och illustrationstekniker bl. a på Beckmans designhögskola, Beckmansakademin och Stockholms tillskärarakademi. Sedan 2005 återkommande gästlärare på HV Skola för såväl kortkurser som läsårsutbildningar.

Lina Hanno är utbildad i mode och design vid Beckmans 3-åriga modelinje och arbetar idag både med sitt independentmärke under eget namn och med undervisning inom textil design. Lina Hanno har även arbetat med illustration och kostym, samt har gått utbildningar både inom konst och cirkus.

Katarina Bergman är utbildad på London College of Fashion och har en examen i modedesign från Beckmans. Katarina har arbetat med eget klädmärke i 25 år och har erfarenhet inom illustration och textilkonst. Hon har 20 års erfarenhet av undervisning i mode- och digital design på Stockholms Tillskärarakademi.

Anmälan

Fakta

Kurs-ID

2425TFG

Kurstillfällen

6 veckoslut kl 09.30–15.30
7–8 sep
5–6 okt
2–3 nov
7–8 dec
1–2 feb
8–9 mars 2025

Antal studietimmar

60

Förkunskaper

För denna kurs krävs inga förkunskaper.

Kostnad

6 500 kr
Obligatorisk materialkostnad som tillkommer under kursens gång är max. 500 kr.

Lärare

Kim Halle och Lina Hanno

Med reservation för ändringar

Konstsömnad, forts. II – inriktning fritt broderi I den här kursen får du möjlighet att ytterligare bygga vidare på dina kunskaper i konstsömnad. Du besitter nu förmågan att arbeta mer…

Det här är en kurs för dig som vill lära dig den historiskt intressanta sticktekniken tvåändsstickning. Under kursen får du göra olika typer av uppläggningar, lära dig att sticka mönsterkrus…