Bildvävning i vävstol, grundkurs

I den här kursen får du lära dig olika tekniker för att skapa vävda tolkningar och översättningar av bilder och motiv i vävstol.

Kursen består av enklare formgivning, planering, uppsättning och vävning av några olika bildvävstekniker i vävstol. I kursen går vi även igenom monteringsarbete.

Fokus under kursen är att väva teknikprover så att du efter avslutad kurs kommer ha ett provbibliotek som du kan använda i ditt fortsatta arbete med bildväv på egen hand. Bildväv är ett mångfacetterat hantverk som du i den här kursen ges en första inblick i tillsammans med två verksamma bildvävare!

För denna kurs krävs inga förkunskaper.

Om lärarna:

Siri Pettersson tog examen från Handarbetets Vänner 2016 och har sedan dess frilansat som handvävare och textilkonstnär i egna projekt och samarbeten med andra konstnärer. Hon har bland annat ställt ut på Västernorrlands museum och Konsthantverkarna i Stockholm och är medlem i vävgruppen Studio Supersju.

Nanny Rådenman är utbildad på Handarbetets vänners skola, Kawashima textile school och studerar för närvarande en textil masterutbildning på Konstfack. Bildväv är hennes huvudsakliga teknik där form och färg fritt växer fram. Materialet och kreativitet står i centrum, något hon önskar sprida vidare.

Här kan du se Nannys arbeten: www.nannyradenman.com

Anmälan

Fakta

Kurs-ID

24BVGS

Kurstillfällen

10 juni–20 juni 2024, mån-fre utom midsommarafton, klockan 09.00-16.30

Antal studietimmar

60

Förkunskaper

För denna kurs krävs inga förkunskaper

Kostnad

6 500 kr
Obligatorisk materialkostnad som tillkommer under kursens gång är max. 500 kr.

Lärare

Siri Pettersson
Nanny Rådenman

Här får du möjlighet att ur ett hantverksmässigt och historiskt perspektiv tillägna dig grundläggande kunskaper i bildvävning. Dessa byggs under kursen på med att du efter egenhändigt framtagna eller formgivna…