Årets stipendiater

5 juni 2019

I samband med avslutningen på Handarbetets Vänner Skola delas stipendier ut till studerande och medarbetare på Handarbetets Vänner Skola. Vi presenterar årets stipendiater:

Sofia Starborg (Htu2), Julia Olofsson, Lykke Lindmark, Clara Cardell, Helle Rosborg och Lisa Clauson (Htu1)  tilldelades resestipendium genom Emil, Frida och Stina Hultstrands Minnesfond. De studerandes resor kommer att gå till Belgien, Frankrike, Skottland, Östterrike och England.

Cissi Wiman (Htu2) tilldelades Handarbetets Vänners vänförenings stipendium.

Suha Ayal (Htu2) mottog Täcklebo Broderiakademis stipendium.
Lisa Hartman tilldelades Catharinas minnesfonds stipendium. Lisa Hartman är bland annat klassansvarig lärare för Textilhantverk Basår på Handarbetets Vänner Skola.

Stort grattis till alla stipendiater!

Minna Engström Heino har rekryterats till den nyinrättade tjänsten som utbildningschef på Handarbetets vänner. ”Det är en verksamhet med långa anor och jag kommer jobba för att Handarbetets vänner ska…

I fredags invigdes ”Skimmer” som nu hänger på plats i vår entré. Väven är ett samarbetsprojekt med studerande på Högre textilutbildning 23–24. Handledning av Linnea Blomgren och Elisabeth Isaksson.  …