Vår vision

Handarbetets Vänner är den ledande aktören inom textilt hantverk och textil konst och speglar dåtid, samtid och framtid. 

HV 150 ÅR 2024

Historia

Föreningen Handarbetets Vänner grundades 1874 av Sophie Adlersparre, friherrinna och pionjär inom den svenska kvinnorörelsen. Syftet var att utveckla det svenska textila hantverket och att samtidigt ge kvinnor möjlighet till egen försörjning.

Läs mer

Föreningen

Föreningen Handarbetets Vänner främjar, utvecklar och tillverkar textilt hantverk av hög hantverksmässig och konstnärlig kvalitet och bevarar det textila kulturarvet. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att mot ersättning tillhandahålla tillverkning, utbildning, exponering och avsättning av textilt hantverk.

Läs mer och ansök om medlemskap

Medarbetare

Vill du komma i kontakt med en särskild person från HV Skola, HV Ateljé, HV Galleri eller administration och kommunikation hittar du kontaktuppgifter här.

Läs mer

Karriär

Vi välkomnar alltid spontanansökningar och praktikanter till vår verksamhet. Om inget annat anges, skicka din ansökan till info@hv-textil.se och bifoga personligt brev, CV och eventuell portfolio.

Läs mer om våra lediga tjänster här

Stipendier

Catharinas Minnesfond delas ut årligen sedan 2012 och syftar till att stimulera svensk textilkonst i enlighet med de traditioner som finns inom Christina Hallströms familj och släkt sedan flera generationer.
Christina Hallström var en uppskattad vävlärarinna vid HV under åren 1947-1963 och t.f. rektor 1962-63.

Läs mer