Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Ateljén levererar nytt standar till K3

HV Ateljé 25 oktober 2021

Nytt standar till Livregementets husarer (K 3) spikades den 17 sept. 2021 på Armémuseum

Standaret är utfört av Handarbetets Vänner Ateljé. Konstbrodöserna som huvudsakligen har broderat är Ea Montelius och Viola Edin. Dessutom har Katarina Öberg, Anna Eriksson och Jenny Hillevi Larsson broderat. Förarbetet gjordes av Viola Edin, textiltryck av Marie-Louise Sjöblom. Monteringen är utförd av Katarina Öberg. Konstnär är Henrik Dahlström.

Bottentyget är av sidenkypert och broderitråden är av silke. Mönstret har förts över med textiltryck på det vita bottentyget och på de gula och blå applikationerna.

Standaret består av två tyglager, motivet har broderats på standarets åt- och frånsida i två olika broderiramar. Stora riksvapnets blå partier är applicerade med tyg liksom kronans gula bas. Tunna plattsömmar döljer kanterna. I övrigt är standaret broderat med schattersöm och plattsöm och består enbart av stygn.Standaret har monterats för hand med ett lager frans mellan åt- och  frånsidan. Arbetstiden är ca. 2 500 timmar och arbetet utfördes mellan juni 2020 och augusti 2021.

Premiär för ännu ett samarbete med Jockum Nordström. Under de senaste fem åren har Handarbetets Vänner Ateljé utvecklat ett nära samarbete med en av Sveriges mest kända konstnärer – Jockum…

Talita och Åkestam Holst släpper en kollektion stickade tröjor i samarbete med klädmärket HOPE. Tröjorna har sexköparnas vanligaste ursäkter och bortförklaringar på ryggen, handbroderade av Handarbetets Vänner. En av tio…