Sara Eriksson – examen från HV Skola – nu konstvävare i Berlin

27 juni 2019

Vi har pratat med konstvävaren Sara Eriksson: "Jag var nyfiken och ville lära mig mera, ville fördjupa kunskaperna inom textil och få jobba med händerna. Jag hade aldrig vävt innan jag började på HV. Det var främst intresset för broderi jag sökte för, vävningen kom liksom med på köpet och öppnade en helt ny värld."

Namn: Sara Eriksson.

Titel: Konstvävare och ateljéansvarig för Andreas Erikssons studio i Berlin.

Textilhantverk Basår och Högre textil hantverksutbildning (examen 2015).

 

BERÄTTA OM DIN BAKGRUND OCH VARFÖR DU VALDE ATT UTBILDA DIG PÅ HV SKOLA?

Jag arbetade som bild-/konstpedagog innan jag började min textila hantverksutbildning på HV. Efter att ha jobbat under flera år med pedagogisk verksamhet hade jag börjat få ett sug efter att lära mig något nytt. Jag har alltid varit intresserad och hållit på med textil av olika slag. Jag hittade utbildningen när jag pluggade bildpedagogik. Jag jobbade några år och sedan sökte jag. Jag var nyfiken och ville lära mig mig mera, ville fördjupa kunskaperna inom textil och få jobba med händerna. Jag hade aldrig vävt innan jag började på HV, det var främst intresset för broderi jag sökte för, vävningen kom liksom med på köpet och öppnade en helt ny värld.

VAD GJORDE DU EFTER HV?

Jag började efter utbildningen att arbeta för konstnären Andreas Eriksson. Idag arbetar jag som konstvävare och ansvarig för den textila studion Andreas har i Berlin. Samt försöker hålla mina egna mindre projekt igång på sidan av jobbet.

VAD ÄR DET VIKTIGASTE DU HAR FÅTT MED DIG FRÅN DIN TID PÅ HV SKOLA?

Kunskapen kring hantverket, det lärarna och hantverkarna frikostigt delade med sig av. Att allt är möjligt. Möta människor som är passionerade och intresserade av samma sak och få chansen att fullt ut få syssla på heltid med något man verkligen älskar.

HAR DU NÅGOT TIPS TILL NÅGON SOM VILL VERKA INOM DET TEXTILA FÄLTET?

Våga tro på att det är möjligt och ha roligt.

 

Om du vill veta mer om Sara:  www.instagram.com/Sarakarineriksson