Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Dagens alumn: Tove Starfelt

12 april 2019

I del 3 i vår intervjuserie med alumni får vi veta mer om Tove Starfelt.

"Jag hade fått höra att HV var skolan att gå om det var textil en ville hålla på med och det lockade mig att lära mig om det textila materialet från grunden."


Namn: Tove Starfelt

Bor i: Dals Långed

Vilken utbildning har du gått på HV: Textilhantverk Basår (gick ut 2017)

BERÄTTA OM DIN BAKGRUND OCH VARFÖR DU VALDE ATT UTBILDA DIG PÅ HV SKOLA?

Innan jag började på HV hade jag ingen mer textil bakgrund än ett stort intresse för textil som främst hade uttrycks genom klädsömnad.   

Jag hade fått höra att HV var skolan att gå om det var textil en ville hålla på med och det lockade mig att lära mig om det textila materialet från grunden.  

VAD GJORDE DU EFTER HV? 

Efter det textila basåret på HV började jag på HDK Steneby Textil-kropp-rum där jag nu går andra året. 

HAR DU NÅGOT AKTUELLT PROJEKT SOM DU VILL BERÄTTA OM?

Jag jobbar med lite olika projekt just nu. Framför allt kan jag berätta om ett undersökande väv projekt där jag utforskar hur vida jag kan väva ett material som i sig skapar en tre dimensionell form. Delvis genom att sätta karaktäristiskt sätt olika material och bindningar i relation till varandra för att skapa en spänning.

VAD ÄR DET VIKTIGASTE DU HAR FÅTT MED DIG FRÅN HV?

Intresset för och kunskaperna inom vävning! Det är så coolt.

HAR DU NÅGOT TIPS TILL NÅGON SOM VILL VERKA INOM DET TEXTILA FÄLTET?

Jag är så glad att jag började plugga textil. Det finns så sjukt mycket en kan ägna sig åt inom det textila området, det är bara börja någonstans!

———-
Länk till utbildningen som Tove har gått på HV Skola: Textilhantverk Basår: http://www.hv-textil.se/vara-verksamheter/hv-skola/utbildningar/textilhantverk-basar/
Sista ansökningsdag för höstens terminsstart är måndagen den 15 april!
www.instagram.com/hv_textil www.hv-textil.se

#hvskola #handarbetetsvänner #hvalumni #thefutureoftextile

I höst kommer boken om Handarbetets Vänner! Just nu pågår ett intensivt skrivande, fotograferande och arkivletande! I år fyller nämligen föreningen 150 år. Det firas med en praktbok om vår långa…

Grattis till vår alumn Malin Parkegren! Vinnarna av Ung Svensk Form 2024 klara och vi är stolta över att Malin Parkegren, som tog examen från Högre textil hantverksutbildning vid Handarbetets…