Drop-In hos Handarbetets Vänner 1 december

22 november 2022
Den 1 december kl 14-17 får du möjlighet att besöka skolan och textilutbildningarna och den unika ateljén. Möt inspirerande lärare och engagerade studerande. Den 1 december öppnar Handarbetets Vänner dörrarna...

Den 1 december kl 14-17 får du möjlighet att besöka skolan och textilutbildningarna och den unika ateljén. Möt inspirerande lärare och engagerade studerande.

Den 1 december öppnar Handarbetets Vänner dörrarna och välkomnar dig till ett unikt besök i våra klassrum, vävsalar, verkstäder, ateljé samt textilgalleri på Djurgården i Stockholm.

Ta chansen och besök Handarbetets Vänner Skola. Möt inspirerande lärare och engagerade studerande vid skolans textilutbildningar. Se undervisningslokalerna och exempel på textila elevprojekt och tekniker och få svar på allt du undrar om skolans utbildningar i vävning, konstsömnad och sömnad.

Kl 16-16.30 finns möjlighet att titta in hos Handarbetets Vänners unika ateljé och se pågående arbeten växa fram och träffa textilhantverkare och konstbrodöser. Anmäl dig till visningen genom att skriva upp dig på listan på anslagstavlan vid entrén.

Besök även Handarbetets Vänners textilgalleri (HV Galleri). Där visas utställningar med textil konst och konsthantverk året runt. Just nu pågår utställningen Mon Truc En Plumes av plymmakaren Tim Mårtenson.

Välkommen till det textila centrumet Handarbetets Vänner!

Minna Engström Heino har rekryterats till den nyinrättade tjänsten som utbildningschef på Handarbetets vänner. ”Det är en verksamhet med långa anor och jag kommer jobba för att Handarbetets vänner ska…

I fredags invigdes ”Skimmer” som nu hänger på plats i vår entré. Väven är ett samarbetsprojekt med studerande på Högre textilutbildning 23–24. Handledning av Linnea Blomgren och Elisabeth Isaksson.  …