Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Examensutställning 2021

HV SkolaHV Galleri 7 maj 2021

Nu händer det! Avgångsstudenterna från Högre textil hantverksutbildning vid Handarbetets Vänner Skola visar sina examensarbeten i utställningen WEA VER HERE på HV Galleri 19 maj – 5 juni. Säkra en plats till öppningsdagen den 19 maj genom att följa länken i slutet av artikeln.

Avgångsstudenterna vid Htu sätter sitt slutgiltiga textila avtryck på Handarbetets Vänner  med 13 unika verk i varierande storlek, teknik och material.  

”Vävstolen är vårt huvudsakliga redskap och sällskap, men inte uteslutande. Det är tråden, vår livlina som är vårt främsta verktyg. Trådar som spår i sanden. Som spinner en berättelse om drömmar och om vem vi är. Vilka är vi? Vi är vävare, brodöser, konsthantverkare, konstnärer och uppfinnare.

Vi rör oss mellan frosseri och hållbarhet, lek och allvar, stygn och varp, monokromt och färgexplosion, harmoni och kaos, tradition och nytänkande. 
Var och en av oss har sin unika röst, sitt egna uttryck. Alla är vi olika.
 Här är vårt avtryck, ett utrop: WEA VER HERE!”


Medverkande är Caroline Bergström, Daniela Heiskanen, Ebba Wahlström, Ellika Fennö, Elisa Kuschnir, Elin Lundbäck, Erika Jörgensen, Katrin Bartfai Jansson, Linnéa Broman, Linnéa Ekholm, Maja Magnusson, Milja Oline Morseth och Pia Ringholm.

Examensutställningen visas på HV Galleri. På öppningsdagen den 19 maj har galleriet förlängd öppettid 12.00-18.00. 

Säkra en plats på öppningsdagen den 19 maj genom att boka en tid här

Övriga öppettider HV Galleri: ons-fre kl. 12.00-16.00, lör kl. 11.00-16.00

Handarbetets Vänner, Djurgårdsslätten 82, 115 21 Stockholm. Spårvagn 7 eller buss 67 till hållplats Skansen.

 

11 blivande textilhantverkare och textilkonstnärer. Olika, men som alla drivs av en nyfikenhet på garnets, vävens, färgens, textilens möjligheter. Kan man dubbelexponera en väv? Får ett skåp vara fluffigt? Kan…

Vill du utforska det textila fältet? Den 15 januari öppnar vi anmälan till HVs kortkurser för läsåret 24-25. Bland årets nyheter hittar du Jubileumskursen Textila Värden, en kurs som sätter…