Grattis till stipendiaterna för Jenny Åkerström Söderströms fond!

HV Skola 6 maj 2015

Handarbetets Vänner gratulerar studerande vid skolan; Eva Olanders, Dagmar Rober, Jenny Söderbäck och Maria Thor för mottagandet av Jenny Åkerström Söderströms stipendium.

Stockholms Läns Hemslöjdsförening motiverar belönandet med ”hantverksskickliga och konstnärligt intressanta vävnader och konstsömnadsverk”.

Både stipendiater och sökande får också ett medlemsskap i föreningen. 

Jenny Åkerström Söderström (född 1867) var grundren till en berömd hushållsskola, där bland annat prinsessorna Märtha, Astrid och Margareta gick. Jenny var också en föregångare bland kändiskockar och kokboksskribenter med turnerande matlagningsdemonstrationer ch en mängd kokböcker där ”Prinsessornas kokbok” är den mest kända.   

Textila mönstringar – från damast till jacquard 2024 fyller Handarbetets Vänner 150 år och det är inte första gången vi samarbetar med Almgrens Sidenväveri. I museet visar årets avgångselever sina…

I fredags invigdes ”Skimmer” som nu hänger på plats i vår entré. Väven är ett samarbetsprojekt med studerande på Högre textilutbildning 23–24. Handledning av Linnea Blomgren och Elisabeth Isaksson.  …