Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Handarbetets Vänner gratulerar Jenny Larsson till gesällbrev!

HV Skola 10 oktober 2014

Vi är mycket stolta och glada över att alumni Jenny Larsson kommer motta gesällbrev och medalj den 5e november i Stadshuset!

Så här skriver Hemslöjden på sin sida:


”Jenny Larsson har i sitt gesällprov inspirerats av Día de los muertos, en mexikansk högtid som motsvarar vår allhelgonahelg. Hon har broderat ett självporträtt i vitt på vitt i stil med Día de los muertos-uttryck. Verket kallas Döden i vitt. Jenny har studerat broderi och vävning vid HV-skola i Stockholm.”

Jenny Larsson examinerades från Högre textil hantverksutbildning vid HV Skola 2014. Här kan du se fler av Jennys arbeten.

Inom handvävning, broderi, handstickning och trä (slöjdaryrket) är det Hemslöjden som bedömer och avgör vilka prov som ska tilldelas ett gesällbrev. Förutom ett godkänt prov krävs en stor teoretisk och praktisk kunskap inom området.

Vill du utforska det textila fältet? Den 15 januari öppnar vi anmälan till HVs kortkurser för läsåret 24-25. Bland årets nyheter hittar du Jubileumskursen Textila Värden, en kurs som sätter…

I grundkursen i bildvävning får du en första inblick och förståelse för material, form och teknik. Du får pröva dig fram till ditt personliga uttryck och väva bild efter egen…