Hur görs en Grebnellaw?

HV Galleri 8 mars 2019

"Jag älskar att leka gud – just eftersom man inte får det. Att skapa varelser från dött material genom att “andas liv” i det fascinerar mig. I mitt sinne fyller jag världen med Grebnellaws, men utan någon klar anledning. Handlingen drivs framåt av sig själv och skapar en ström av nya tankeexperiment." 

Hur görs en Grebnellaw? Konstnären Nosslo-Grebnellaw-Aniluap tar med sig sitt interaktiva projekt till Handarbetets Vänner och skissar fram svar till denna fråga. HV-galleriet kommer att omvandlas till ett drömlikt laboratorium där ett imaginärt rött och vitt universum aktiveras genom musik, textil, bildkonst och performance. Materialet från alla händelser kommer att bli en del av verket – och framtidens Grebnellaw. 

—————

EXHIBITION/OPEN LABORATORY

20 MARS – 20 APRIL 2019 
Vernissage/Öppet labb: 20 MARS kl. 17.00-20.00

OBSERVERA ATT BUTIK OCH GALLERI ÖPPNAR FÖRST KL. 17.00.

—————

Konstprojektet Grebnellaw står emot traditionella definitioner. Snarare kan det beskrivas som ett kontinuerligt flöde av musik, form, idéer, interaktion och rörelse, som ibland får utlopp på olika platser. Denna gång har turen kommit till HV Galleri, som kommer att genomgå en process där besökarna själva får vara med och skapa och bli en Grebnellaw. På vernissaget kommer en samling uniformer att målas live i galleriet och väcka nya idéer om kropp, kön, skönhet och fulhet. Slutresultat blir en levande ornamenterad ‘superkropp’, redo att inta världen och våra invanda föreställningar.  

Grebnellaw kommer att vara värd i laboratoriet dagligen mellan 4 – 17 april. Besökare är välkomna att komma förbi och delta i samtal eller kontakta galleriet för samarbete. 

OM GREBNELLAW

Sedan 2014 har konstnären Nosslo-Grebnellaw-Aniluap kombinerat erfarenheter som konstnär, elektronisk musiker och artist genom sitt projekt Grebnellaw. Grebnellaw har uppträtt i bland annat Sverige, Kina, Sydkorea och Japan. Nosslo Grebnellaw Aniluap verkar även som gästlärare i experimentell form på Beckmans Designhögskola och var kostymdesigner för en version av Beethovens ”Fidelio” och Harry Martinsons ”Aniara” vid Operan i Lyon och Edinburgh Festival. Mellan åren 2014–2016 deltog Grebnellaw i turnéutställningen ​Staged Fashion/Designed Identities kurerad av Helena Hertov, och under 2018 började Grebnellaws dyka upp i det offentliga rummet med bland annat en aktion inuti tågstationen The Oculus i New York. 

Projektet på HV Galleri kommer att fortsätta i performancefestivalen Live Action i Göteborg, Stockholm Pride 2019 och STOFF  – Stockholm Fringe Festival. 

——————-

Öppettider: ons-fre kl. 12-16, lör 11-16.

Läs mer om Grebnellaw: www.grebnellaw.xyz

Nya öppettider för HV Galleri

Vi vill att fler ska ha möjlighet att besöka våra utställningar. Därför förlänger vi öppettiden på torsdagar. Galleriets nya öppettider är tor 12.00-18.00, fre och lör 12.00-16.00. (Undantag onsdagarna 8/3…