HV Ateljé i konstnärssamarbete med Klara Kristalova

HV Ateljé 14 december 2021

I Sara Kulturhus i Skellefteå hänger nu konstverket "Allt är liv" varav två av verken "Bladet" och "Kvinnan" är utförda av Anna Eriksson och Jenny Hillevi Larsson i HV Ateljé under 2021.

Verken är utförda i olika applikationstekniker med specialinfärgade tyger i olika material.

Såhär skriver Sara Kulturhus:

Konstnären Klara Kristalova har, på uppdrag av Skellefteå konsthall, skapat konstverket ”Allt är liv” speciellt för Sara kulturhus, och inspirationen kommer delvis från Sara Lidmans böcker. Konstverket finns längs den västra väggen i anslutning till biblioteket. Bland annat syns en sex meter hög kvinnogestalt, hästgestalter och en pinnflicka. Allt är liv, allt hör ihop. —– Konstverket ”Allt är liv” smyckar Sara kulturhus insida och utgör husets konstnärliga gestaltning. 
Verket är skapat av konstnären Klara Kristalova, som i sitt arbete hämtat inspiration från Sara Lidmans böcker. Här hittar du kanske något du känner igen och sånt som kan skapa nya berättelser. 
Klara Kristalovas verk breder ut sig längs den västra väggen i anslutning till biblioteket.
Konstverket går att beskåda på långt och nära hålla och nya detaljer kommer framträda beroende på var du står. Vissa delar är abstrakta, andra inte. Klara Kristalova har valt att arbeta med olika typer av material som tyg, keramik och brons och gett naturen stor plats. I ”Allt är liv” kan du se både midnattssol, blad och träd. Allt är liv, allt hör ihop.

”Bladet” är ca 2 meter högt och ”Kvinnan” mäter 6 meter från topp till tå.

Verket invigdes tidigare i höstas när även Kulturhuset i sin helhet öppnade sina dörrar.

För att se fler bilder från processen och där de hängde på plats titta på bildspelet ovan.

Sommaren 2023 fick Handarbetets Vänner det fina uppdraget att renovera Kungliga Konstakademiens ordförandestol – Presesstolen. Klädseln och det vackra guldbroderiet var dock i upplösning och gick inte att laga. I…

Premiär för ännu ett samarbete med Jockum Nordström. Under de senaste fem åren har Handarbetets Vänner Ateljé utvecklat ett nära samarbete med en av Sveriges mest kända konstnärer – Jockum…