HV Skola gratulerar Matilda Norberg!

HV Skola 27 maj 2014

Matilda Norberg, tidigare studerande vid HV Skola har tilldelats ett stipendium från föreningen Svensk Form. Matilda var enligt stipendiefonden i en klass för sig bland årets stipendieansökningar.

Så här skriver Svensk Form om stipendiet:

”Svensk Form verkar för att stimulera designutvecklingen i Sverige, bland annat genom att på olika sätt stötta unga formgivare. Föreningen har i år glädjen att dela ut ett stipendium på 20 000 kr ur Björkmans, Hamelmanns och Rundqvists fond, till textil- och modestudenten Matilda Norberg. Hon är utbildad på Handarbetets Vänner samt Konstfack och har påbörjat sin masterutbildning i Knitwear på Royal College of Art i London. Drivkraften för henne är att driva utvecklingen framåt inom textila material och tekniker med fokus på stickning.

Matilda Norberg är 28 år och uppvuxen i Skellefteå. Efter att ha läst fristående kurser inom design och textil och gjort mindre uppdrag inom designområdet, sökte hon till Handarbetets Vänners skola 2009. Hon ville fördjupa sig inom textilt hantverk, vävning och broderi. Efter ett år där gick hon vidare till kandidatprogrammet i textil på Konstfack, där hon började intressera sig för stickning och att utveckla tekniken. Den stora drivkraften för henne är att driva utvecklingen framåt inom textila material och tekniker med fokus på stickning.”

Och så här säger Matilda:

– Jag är jätteglad för det här stipendiet, det stärker självförtroendet och gör det möjligt för mig rent ekonomiskt att studera vidare. Pengarna kommer att gå till terminsavgiften.

Textila mönstringar – från damast till jacquard 2024 fyller Handarbetets Vänner 150 år och det är inte första gången vi samarbetar med Almgrens Sidenväveri. I museet visar årets avgångselever sina…

I fredags invigdes ”Skimmer” som nu hänger på plats i vår entré. Väven är ett samarbetsprojekt med studerande på Högre textilutbildning 23–24. Handledning av Linnea Blomgren och Elisabeth Isaksson.  …