Isabelle Hällsjö

HV Ateljé 13 maj 2013

HV Galleri 16 maj - 9 juni  

Isabelle är nyutexaminerad designer från HDK:s designfack. Som examensarbete valde hon att sticka tredimensionella former med inspiration från naturen.

HV Skola startar en stickutbildning hösten 2013

Textilhantverk/Stickning: Basår

På vår ettåriga stickutbildning får du lära dig att utveckla din känsla för färg och form och träna på handstickningens tekniker, mönster och traditioner. Du kommer att arbeta med handstickning i olika projekt och får också prova på maskinstickning och stickprogrammet DesignaKnit. 
Skolans välutbildade lärare skapar förutsättningar för och hjälper dig att utveckla dina egna idéer utifrån de grundtekniker du ska lära dig.
I ämnet Formlära utvecklar du din kreativitet och känslan för färg och form vilket också sker i den praktiska stickningen så att du kan hitta ett eget konstnärligt uttryck. 
I vårt eget färgeri lär du dig färga garner, så att du kan får exakt rätt färgnyans till dina stickade produkter. Under basåret som bedrivs som heltidsstudier, ingår ämnena Stickning, Formlära, Textil/stickhistoria, Textila material/Spinning/Färgning. 
Utbildningen avslutas med att du får göra ett Enskilt projekt, där du under handledning av lärare, får göra ett mer självständigt projekt efter eget val inom stickning.

Utbildningen är på heltid, dagtid.

Läs mer på www.hv-skola.se

Sommaren 2023 fick Handarbetets Vänner det fina uppdraget att renovera Kungliga Konstakademiens ordförandestol – Presesstolen. Klädseln och det vackra guldbroderiet var dock i upplösning och gick inte att laga. I…

Premiär för ännu ett samarbete med Jockum Nordström. Under de senaste fem åren har Handarbetets Vänner Ateljé utvecklat ett nära samarbete med en av Sveriges mest kända konstnärer – Jockum…