Jenny Larsson, alumni från Handarbetets Vänners Skola, ställer under påsken ut som ny konstnär på Konstrundan Avesta.

HV Skola 27 mars 2015

Jenny är textilkonstnär, designer och hantverkare med gesällbrev och lilla silvermedaljen i konstbroderiyrket. 

Jenny berättar inför konstrundan:

”Jag jobbar först och främst konstnärligt men det är viktigt att hantverket i mina arbeten håller hög kvalitet. De flesta verk yttrar sig i broderi/konstsömnad och vävning men jag ger mig själv en chans inom många andra tekniker. Problemlösning är halva utmaningen och jag tycker om att testa mina egna och de aktuella materialens gränser. De senaste åren har jag forskat i kroppen, liv och död. Fascinerande ämnen som inte har något slut. Det händer att mina projekt inte har det heller…”

Konstrundan Avesta är ett samarrangemang mellan Folkare Konstförsamling och deltagande konstnärer. Konstrundan inriktar sig på bildkonst och skulptur inom Avesta kommun. 

Se Jennys hemsida här