Sticka & virka fritt – skapa ditt favoritplagg med Ann Bonander Looft

18 september 18.00–21.00

Sticka & virka fritt – skapa ditt favoritplagg med Ann Bonander Looft

Mode + textilhantverk. En av Handarbetets Vänners jubileumskurser.

8 onsdagar kl 18-21

Innehåll
Ta vara på lusten att skapa ett eget plagg med hjälp av kostymören Ann Bonander Looft som klätt skådespelare i både teater och film och tv-serier. Inspireras av ditt favoritplagg, en modebild, ett konstverk, en färg eller kanske en tröja du har sett på stan. På kursen lär du dig att släppa taget om vanliga mönster, att sticka fritt och skapa ditt favoritplagg.
Vid första kursträffen tar deltagaren med sig sina egna inspirationsbilder/inspirationsplagg.
Vi startar med att skapa en moodboard/inspirationstavla.
Under kursen får du stylingtips av kursledaren Ann Bonander Looft kring vilken modell och färg m.m som passar bäst för just dig. Du får även råd kring vilket garnkvalitet som passar bäst.
Medtag: Eget garn, egna stickor (gärna olika storlek).

Förkunskaper: grundläggande förkunskaper behövs.

Kursledare
Ann Bonander Looft arbetar som kostymör, konstnär och stickdesigner, bland annat på Dramaten Stadsteatern, men även i Köpenhamn, Helsingfors och Paris. Hennes stickade plagg har setts i både filmer och på scen. Sedan femton år har Ann Bonander Looft en egen ateljé för sina stickade verk där hon stickar mot beställning. Har även undervisat på Beckmans skola i stickning. Ann Bonander Looft har medverkat i Sven Harrys Museums utställning Art in Fashion och ställt ut flera gånger på Blå Hallen i Skåne Höganäs. Under 2023 hade Ann Bonander Looft två separatutställningar – på Galleri Glas Stockholm, Stickerskan, samt på Handarbetets Vänner Galleri. Sommaren 2024 ställer Ann Bonander Looft tillsammans med Helene Billgren ut på Vida Konsthall på Öland.

8 kurstillfällen:
Träffar: 18/9, 25/9, 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 30/10, 6/11

Boka din plats via boka.se.
Kursavgift: 6000 sek ink moms
Vid för få anmälningar kan kursen komma att ställas in.
Plats: Handarbetets Vänner, Djurgårdsslätten 82-84. Ingång från galleriet/från gatan.