Margot Barolo utsedd till tf VD på HV

HV SkolaHV GalleriHV AteljéHV Licium 31 mars 2017

Från den 1 maj och under en övergångsperiod, träder Margot Barolo in som tf VD och verksamhetsledare för HV skola (på deltid).

Margot är formgivare utbildad på Beckmans och Konstfack. Hon har arbetat med svensk konstindustri i olika roller under flera år, och genomfört projekt som spänner från det unikt hantverksmässiga till massproducerad serietillverkning, från produktdesign till offentlig gestaltning. Parallellt har hon bedrivit produktion under egna varumärken. Hon har haft konstnärliga forskningsprojekt på temat produktion, vars material används som kurslitteratur på flera designhögskolor. Hon har medverkat i flera utvecklingsprojekt inom området och sitter i riksstyrelsen för KRO. Sedan 2015 är Margot programansvarig på deltid som avdelningschef och programansvarig på Beckmans Designhögskola. Margot är även ordinarie medlem i HVs styrelse, en funktion som hon lämnar när hon går in i tf VD-rollen. Kirsi Mattila förblir verksamhetsledare vid HV ateljé.

Textila mönstringar – från damast till jacquard 2024 fyller Handarbetets Vänner 150 år och det är inte första gången vi samarbetar med Almgrens Sidenväveri. I museet visar årets avgångselever sina…