Med tråden som passion – Workshop på HV lördagen den 18 augusti 12–17

HV Skola 6 juli 2012

Välkommen till HV Skola lördagen den 18 augusti 12–17. Kom och fira 138 års lustfyllt skapande med tråden som passion! Tag med dina vänner till Djurgårdsslätten 82–84 och delta i våra aktiviteter. Material finns på plats och det är kostnadsfritt.

Vävning och applikation – individuella inslag och gemensam banderoll

Ute på gården kan du väva i vävstol och på upphängda små och stora varpar, eller brodera text på vår gemensamma banderoll i textilens tecken.
Med Ellen Landberg och Rebecca Nordgren Rooth

Sticka – flerfärgsstickning med lyfta maskor

Vi stickar provlappar, testar färger och blir överraskade av oväntade kombinationer. Hur många kan man göra egentligen? Tekniken har oändliga möjligheter och kan användas till smått och gott.
Med Lotta Bengtson och Madelaine Jansson

Texta i textil – kom och skriv med nål och tråd

Kom och brodera ut dina tankar, favoritcitat, låttexter, dikter, sms, ordspråk med mera. Det kommer vara möjligt att brodera både litet och stort!
Med Karin Holmberg och Johanna Pettersson

Välkomna till en passionerad dag på HV!

Textila mönstringar – från damast till jacquard 2024 fyller Handarbetets Vänner 150 år och det är inte första gången vi samarbetar med Almgrens Sidenväveri. I museet visar årets avgångselever sina…

I fredags invigdes ”Skimmer” som nu hänger på plats i vår entré. Väven är ett samarbetsprojekt med studerande på Högre textilutbildning 23–24. Handledning av Linnea Blomgren och Elisabeth Isaksson.  …