Medaljutdelning på Handarbetets Vänner

27 maj 2016

Sophie Adlersparres medalj tilldelades Britt-Marie Lövgren i samband med Föreningen Handarbetets Vänners årsmöte 26 maj 2016. Hon tilldelas medaljen för sina förtjänstfulla insatser under de tjugosex år som hon varit anställd och verksam vid föreningen.

Britt-Marie Lövgren gick föreningens ledarskapsutbildning Högre Hemslöjdsutbildningen år 1986-1988. Hon anställdes 1990 för att arbeta med skolans kansli och utbildning, för att åtta år senare ansvara för förenings administration, ekonomi och fastighet. Under arton år har Britt-Marie också varit sekreterare i styrelsen för Handarbetets Vänner.

Medaljen delas ut till personer som genom sina gärningar främjat textilt hantverk och textilkonst på olika sätt. Priset instiftades 1887 till minne av Föreningen Handarbetets Vänners grundare Sophie Adlersparre som dog 1895. År 1859 var Adlersparre med om att starta den på sin tid moderna Tidskrift för Hemmet. Hon var styrelseledamot i Frederika Bremer Förbundet. Hon blev själv tilldelad medaljen ”Illis quorum meruere labores” år 1895.

Minna Engström Heino har rekryterats till den nyinrättade tjänsten som utbildningschef på Handarbetets vänner. ”Det är en verksamhet med långa anor och jag kommer jobba för att Handarbetets vänner ska…

I fredags invigdes ”Skimmer” som nu hänger på plats i vår entré. Väven är ett samarbetsprojekt med studerande på Högre textilutbildning 23–24. Handledning av Linnea Blomgren och Elisabeth Isaksson.  …