Ninas Stenby

24 november 2012

HV Galleri 24 nov - 6 jan "Ninas rum". Vernissage lördag 24 nov. kl 12 - 16. Även öppet söndag 25 nov. samma tid.

Nina Stenby är född i Stockholm, bor nu och verkar i Vickleby på Öland:

”Jag har ett förflutet från möbelvärlden, som utställningsformgivare/inredare och möbel tapetserare. Med det i bagaget arbetar jag gärna med ”visionen om rummet” men i dag mer långsiktigt och varaktigt. Med riktiga material och sinnerlighet vill jag sprida glädje och lust.

Just lusten för materialet är en stark drivkraft, att använda det som finns här och nu.
De långsamma, eftertänksamma processerna ger stor tillfredsställelse. Det ger mer lust och mer ideer. Ullen från fåren i grannbyn och linet på åkern utanför, som jag tvättar, bereder och spinner garn av. Ärvda gamla möbler blir omhändertagna. 

Jag har bl.a. haft förmånen att få arbeta med material från Elisabet Olsson Hasselbergs garnlager genom Capellagården. i två av mattorna har jag använt hennes handspunna, handfärgade grova lin till inslag, ett fantastiskt helt unikt material!  Zig-zag mattan är en hyllning till Elisabet.”

Ljusstakarna är hand gjutna i keramik, sedan hand målade, alla unika.
Säljs under utställningsperioden för  1000.-/st

Minna Engström Heino har rekryterats till den nyinrättade tjänsten som utbildningschef på Handarbetets vänner. ”Det är en verksamhet med långa anor och jag kommer jobba för att Handarbetets vänner ska…

I fredags invigdes ”Skimmer” som nu hänger på plats i vår entré. Väven är ett samarbetsprojekt med studerande på Högre textilutbildning 23–24. Handledning av Linnea Blomgren och Elisabeth Isaksson.  …