Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Ninas Stenby

24 november 2012

HV Galleri 24 nov - 6 jan "Ninas rum". Vernissage lördag 24 nov. kl 12 - 16. Även öppet söndag 25 nov. samma tid.

Nina Stenby är född i Stockholm, bor nu och verkar i Vickleby på Öland:

”Jag har ett förflutet från möbelvärlden, som utställningsformgivare/inredare och möbel tapetserare. Med det i bagaget arbetar jag gärna med ”visionen om rummet” men i dag mer långsiktigt och varaktigt. Med riktiga material och sinnerlighet vill jag sprida glädje och lust.

Just lusten för materialet är en stark drivkraft, att använda det som finns här och nu.
De långsamma, eftertänksamma processerna ger stor tillfredsställelse. Det ger mer lust och mer ideer. Ullen från fåren i grannbyn och linet på åkern utanför, som jag tvättar, bereder och spinner garn av. Ärvda gamla möbler blir omhändertagna. 

Jag har bl.a. haft förmånen att få arbeta med material från Elisabet Olsson Hasselbergs garnlager genom Capellagården. i två av mattorna har jag använt hennes handspunna, handfärgade grova lin till inslag, ett fantastiskt helt unikt material!  Zig-zag mattan är en hyllning till Elisabet.”

Ljusstakarna är hand gjutna i keramik, sedan hand målade, alla unika.
Säljs under utställningsperioden för  1000.-/st

Under året öppnar vi dörrarna till en värld av textilt hantverk och textil konst. Utställningar, föreläsningar, bokrelease, jubileumskurser och en rad andra aktiviteter kommer pågå i våra lokaler men även…

Vi söker en utbildningschef som med innovation och kreativitet ska forma en modern utbildningsorganisation för att möta framtidens behov. En som deltar i att leda Handarbetets Vänner till att ta…