Nobel Creations teaser och vernissage

HV Skola 8 december 2016

Nu på fredag 9 december 2016 öppnar Nobelmuseets utställningssuccé, Nobel Creations, som i år visas på Tom Tits Experiment i Södertälje. Välkommen till pressvisning med presentation av satellitutställningen samt möjlighet till intervjuer av utställande studenter och Nobelmuseet.

På Nobelmuseets utställningssuccé ”Nobel Creations – The Nobel Prize 2016” ställer studenter från Beckmans Designhögskola, Fotoskolan STHLM, Handarbetets Vänner Skola och Kungl. Musikhögskolan (KMH) ut sina tolkningar av årets Nobelpris.

Med hjälp av mode, musik, hantverk och fotografi har studenterna skapat fria tolkningar av årets pristagare i fysik, kemi, medicin, litteratur, fred och ekonomi.


Plats: Tom Tits Experiment, Storgatan 33, Södertälje.

Tid: fredag 9 december, kl. 13-15. Lunch ingår.


Program: 

Kl. 12:15 – Buss avgår från Humlegårdsgatan 23, Scandic Anglais, Stockholm. Bussen är markerad med ”Nobel Creations”.

Kl. 13:00 – Nobelmuseet berättar om utställningen, erbjuder rundvisning och intervjuer av studenter vid sina respektive verk. Vi bjuder på lunch under presentationen.

Kl. 15:00 – Bussen avgår från Tom Tits Experiment, tillbaka till Stockholm.


Pressanmälan senast 8 december.


För mer information, pressanmälan och eventuella matallergier kontakta:

Marie Karlsén, marknadschef Tom Tits Experiment, 08-550 230 30, marie.karlsen@tomtit.se

Textila mönstringar – från damast till jacquard 2024 fyller Handarbetets Vänner 150 år och det är inte första gången vi samarbetar med Almgrens Sidenväveri. I museet visar årets avgångselever sina…

I fredags invigdes ”Skimmer” som nu hänger på plats i vår entré. Väven är ett samarbetsprojekt med studerande på Högre textilutbildning 23–24. Handledning av Linnea Blomgren och Elisabeth Isaksson.  …