Nu öppnar sommarutställningen med Katarina Brieditis

HV Galleri 9 juni 2022

Torsdagen den 16 juni är det vernissage av Katarina Brieditis utställning "En sida av en annan". Välkommen till HV Galleri på vernissage 16.00-18.00, och möt Katarina Brieditis!


Nu öppnar Handarbetets Vänners sommarutställning på HV Galleri. Mellan 16 juni och 10 september visas ”En sida av en annan” av Katarina Brieditis.

(Dagen före vernissage, onsdagen den 15 juni, håller galleriet stängt för förberedelser).

Om utställningen

”Att välja sida är svårt. Inte för att den ena nödvändigtvis är bra och den andra dålig. Valet kan lika gärna stå mellan fler dåliga alternativ eller några lika bra.

För att två sidor ska uppstå behövs en gräns som skiljer dem åt. Det kan vara en mur, ett draget streck eller i det exakta mötet när någonting övergår i något annat. Det tycks räcka med ett aldrig så litet avstånd för att skilja här från där.

En textil är aldrig ensidig. Den kan ha en sida fram och en bak, långsidor, kortsidor, räta sidor och aviga och ibland också ett inuti och utanpå. Men alla sidor är konsekvenser av varandra och är därför en sida av en annan.”

Det har varit utgångspunkten för en icke-linjärt undersökande process och en serie utställningar varav den här är den tredje.

 

Om Katarina Brieditis

Katarina Brieditis är verksam som formgivare/konsthantverkare/konstnär inom det textila fältet sedan hon examinerades från Konstfack, MFA 1996. Hon driver projekt och har utställningar, föreläser och har genom åren haft många uppdrag och samarbeten med textilproducenter, slöjdföreningar och designföretag.

Parallellt med sin egen verksamhet driver hon en textil ateljé ihop med Katarina Evans där de formger och producerar unika textilier. Tillsammans har de genomfört flera projekt, t ex Do Redo och Re Rag Rug, med fokus på textil hållbarhet, socialt hållbar produktion och utveckling av hantverkstekniker. 

HV Galleri öppettider: ons-fred 12-16, lör 11-16. 

röda dagar stängt
stängt 15 juni.