Optiska illusioner

HV Galleri 15 juni 2021

Välkommen till Handarbetets Vänners sommarutställning på HV Galleri. En soloutställning med textilkonstnären Ida Pettersson Preutz optiska textila verk i storformat. Utställningen öppnar onsdagen den 16 juni.


Ida Pettersson Preutzs textila verk är storslagna och färgstarka med en suggestiv och optisk effekt som suger in betraktaren. De består av ihopsydda tygbitar i en lappteknik som på avstånd kan se tvådimensionell ut, men på nära håll framträder den skulpturala effekten. Hos Ida Pettersson Preutzs verk är badskidan lika intressant som framsidan där det textila hantverket blottas. Tygerna som Ida Pettersson Preutz använder är alla handfärgade, handmålade eller screentryckta.

Ida Pettersson Preutz (f. 1989) är uppvuxen i Mariestad och bor och verkar idag från i Älmhult i Småland där hon har sin ateljé. Hon ställer regelbundet ut i både Sverige och utomlands, som i Berlin, Milano och Tokyo.  

Öppettider HV Galleri

Ons-fre 12-16
Lör 11-16
(Midsommarafton och röda dagar stängt)

Adress
Djurgårsslätten 82
Stockholm

Nya öppettider för HV Galleri

Vi vill att fler ska ha möjlighet att besöka våra utställningar. Därför förlänger vi öppettiden på torsdagar. Galleriets nya öppettider är tor 12.00-18.00, fre och lör 12.00-16.00. (Undantag onsdagarna 8/3…