Patricia reste till Kawashima Textile School

HV Skola 29 oktober 2012

Patricia Schoeneck studerande vid Högre textil hantverksutbildning år 2, har tillbringat 4 veckor i Japan som utbytesstudent vid Kawashima Textile School.

Under sin vistelse på skolan  tog Patricia del av  fyra Kasurikurser. Kasuri är en japansk metod för att skapa mönster och bilder  i väven genom färgning av varp och inslag.

Patricia berättar:
”Jag fick lägga min tidigare kunskap åt sidan ibland och testa ett annat sätt. Kasuri är ju inte som att trycka på tyg, det blir inte helt raka kanter, mönstret ligger inte stilla. Det finns en slags rörelse i mönstrets operfekta kanter eller spetsar. Jag tycker om det uttrycket”

Textila mönstringar – från damast till jacquard 2024 fyller Handarbetets Vänner 150 år och det är inte första gången vi samarbetar med Almgrens Sidenväveri. I museet visar årets avgångselever sina…

I fredags invigdes ”Skimmer” som nu hänger på plats i vår entré. Väven är ett samarbetsprojekt med studerande på Högre textilutbildning 23–24. Handledning av Linnea Blomgren och Elisabeth Isaksson.  …