Fana till UndSäkC

HV Ateljé

Försvarsmaktens underrättelse - och säkerhetscentrum. 

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, ansvar för utbildning, utveckling och samordning inom underrättelse- och säkerhetstjänst.

Fanan mäter 160×140 cm och är utförd i guld och blå siden med omfattande silkesbroderier. Genom att brodera med Intarsia teknik får fanan två lika sidor och har därför ingen avigsida. Bitar tyg har skurits ut och ersatts med tyg i andra färger. Därefter broderas sömmarna över med en plattsöm. Arbetsprocessen avlutas med att fanan våtspänns för att sedan fållas där konstbrodöserna även broderar in sina initialer i fållen.

Arbetet är utfört av konstbrodöserna Ea Montelius, Jenny Hillevi Larsson, Anna Eriksson och Emma Holmgren.

Fanspisningen ägde rum på Armémuseum i Stockholm torsdag 8 december 2016.

Konstnärssamarbete med Jockum Nordström. Ett av två textila verk som Handarbetets Vänner Ateljé skapat i nära samarbete med Jockum Nordström. Verket ingick i Jockum Nordströms utställning Inga papper, Inga pengar…

Textilt verk i applikationer i samarbete med Klara Kristalova, till Skellefteå Kulturhus Sara, 2021. I Sara Kulturhus i Skellefteå hänger konstverket ”Allt är liv”, varav två av verken ”Bladet” och ”Kvinnan”…

Textil konstverket Munnen är tillverkad av Handarbetets Vänner Ateljé efter förlaga av konstnären Klara Kristalova. (Foto Carl Eldhs museum.)