Rusty Dreams – rips of time through lens, warp & heart

8 november 2019

En dokumentation av en roadtrip i foto och väv - jakten på en process av drömmar i roströda landskap.

Miriam Parkman är handvävare och textilkonstnär, uppvuxen i Härnösang men bosatt i Stockholm. I ateljén i Årsta väver hon främst rya, rölakan och fri bildväv med inspiration från 1940- till 1960-talens estetik och naturen runt om henne.

Mira Svanered är kostymör inom film och tv samt fotograf, bosatt i ett gammalt torp i Forsa utanför Hudiksvall. Med sin farfars gamla analoga kameror fångar hon ögonblick som får tiden att stå stilla – eller är det tiden som ibland inte förändras?

Under deras 16 dagar långa road trip från LA till Palm Springs till Arizona, Grand Canyon, New Mexico, Albiquiui, Santa Fe, Texas, Lubbock och Austin fotade Mira och Miriam skissvävde, ritade och memorerade. Syftet var att försöka dokumentera så mycket som möjligt – tänk om det var både första och sista gången de var där? Kan man hejda en klimatångest genom kreativt skapande – eller blir längtan tillbaka bara värre?

Välkommen in i till dröm och process – kärleksförklaringar, saknad och ångest.

—————–

Visas i HV textil Laboratorium > Djurgårdsslätten 82.

Öppettider: Ons-fre 12-16, lör 11-16

Välkomna!

Minna Engström Heino har rekryterats till den nyinrättade tjänsten som utbildningschef på Handarbetets vänner. ”Det är en verksamhet med långa anor och jag kommer jobba för att Handarbetets vänner ska…

I fredags invigdes ”Skimmer” som nu hänger på plats i vår entré. Väven är ett samarbetsprojekt med studerande på Högre textilutbildning 23–24. Handledning av Linnea Blomgren och Elisabeth Isaksson.  …