Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Anders Widoff

HV Ateljé

Ridån för Vara konserthus är ett offentligt verk som utnyttjat Ateljéns hela kompetens, med handvävd botten och en bildväv med handfärgat garn, broderade detaljer och ridåmontering.

Utförd av: Elisabeth Isaksson, Anna Eriksson, Gun Aschan, Gunnel Andersson, Kristin Enström

”Hans konstnärskap har varit i ständig utveckling under mer än trettio år. Med måleri, fotografi, teckningar, skulpturer och objekt skildras tillvaron som en plats i ständig förändring. Tidigare har han arbetat både med fotorealistiskt måleri, vardagsnära abstraktioner och till synes lekfullt hopkomna improvisationer. Somliga har i Widoff sett en civilklädd bildstormare, som med storögd förundran och ett radikalt bejakandet av alltings flyttbarhet riktar ett subversivt angrepp mot framför allt modernismens helighållande av de formella idealen. Widoff har ställt ut flitigt i Sverige och utlandet och är representerad vid bl a Moderna museet och Malmö konstmuseum. Bland ett flertal offentliga uppdrag kan nämnasden uppmärksammade Mariaskulpturen i Uppsala domkyrka.”

Ur Konstnärsnämndens motivering då Anders Widoff erbjöds statlig inkomstgaranti.

Läs mer om Vara konserthus

Ulrika Elovsson fick Elle Interiörs designpris 2008 för hennes ”Memory” för Klässbols Linneväveri, utfört av Handarbetets Vänner. ”Memory”, handflätade sängöverkast och kuddar, 2008. Utfört av Gunnel Andersson.

Jonas Nobel är konstnär och en del av arkitektur- och designbyrån Uglycute.