Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Stipendium för unga slöjdare

HV Skola 19 oktober 2015

Nämnden för hemslöjdsfrågor utlyser härmed ett stipendium för dig som är 20-30 år och blir antagen till Slöjdinkubator 2016.

Stipendiesumman är 3 500 kr per person och är ämnad att täcka studieavgiften. Hur söker du? Notera ditt intresse för stipendiet när du skickar in din ansökan i e-postmeddelandet med ansökningsblanketten. 

Slöjdinkubator är en distansutbildning om 10 veckor med fyra träffar och är ett samarbete mellan SätergläntanCarl Malmsten Furniture Studies (LiU Malmsten) och Handarbetets Vänner Skola. Mer om Slöjdinkubator och ansökan finns på Sätergläntans hemsida: http://www.saterglantan.com/butik/utbildning/slojdinkubator-2/. Sista ansökningsdag är 15 november 2015, start 3 februari 2016.

Vill du utforska det textila fältet? Den 15 januari öppnar vi anmälan till HVs kortkurser för läsåret 24-25. Bland årets nyheter hittar du Jubileumskursen Textila Värden, en kurs som sätter…

I grundkursen i bildvävning får du en första inblick och förståelse för material, form och teknik. Du får pröva dig fram till ditt personliga uttryck och väva bild efter egen…