Stipendium för unga slöjdare

HV Skola 19 oktober 2015

Nämnden för hemslöjdsfrågor utlyser härmed ett stipendium för dig som är 20-30 år och blir antagen till Slöjdinkubator 2016.

Stipendiesumman är 3 500 kr per person och är ämnad att täcka studieavgiften. Hur söker du? Notera ditt intresse för stipendiet när du skickar in din ansökan i e-postmeddelandet med ansökningsblanketten. 

Slöjdinkubator är en distansutbildning om 10 veckor med fyra träffar och är ett samarbete mellan SätergläntanCarl Malmsten Furniture Studies (LiU Malmsten) och Handarbetets Vänner Skola. Mer om Slöjdinkubator och ansökan finns på Sätergläntans hemsida: http://www.saterglantan.com/butik/utbildning/slojdinkubator-2/. Sista ansökningsdag är 15 november 2015, start 3 februari 2016.

Textila mönstringar – från damast till jacquard 2024 fyller Handarbetets Vänner 150 år och det är inte första gången vi samarbetar med Almgrens Sidenväveri. I museet visar årets avgångselever sina…

I fredags invigdes ”Skimmer” som nu hänger på plats i vår entré. Väven är ett samarbetsprojekt med studerande på Högre textilutbildning 23–24. Handledning av Linnea Blomgren och Elisabeth Isaksson.  …