Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Utställningen ishi till Handarbetets Vänner Galleri

HV Galleri 13 september 2016

Keiko Anagrius ställer ut ishi på Handarbetets Vänner Galleri.

'ishi' är japanska för sten.

Varmt välkomna på vernissage måndag 19 september, kl. 16-18.

Keiko Anagrius presenterar ishi 

’ishi’ är japanska och betyder sten. Keiko Anagrius har till utställningen samverkat med hantverkarna i Handarbetets Vänner Ateljé.
Enligt konstnärens direktiv har textil formats och färgats för att se ut som betong och sten.
 
Keiko Anagrius har vid flertalet tillfällen samverkat med Handarbetets Vänners, HV, men detta är första gången hon ställer ut i föreningens galleri.
 
Det första verket HV producerade för Anagrius var Sea and the wind, 1995, en beställning till ett sjukhus i japan. Sen dess har många olika vårdinrättningar i hemlandet kommit att bli hennes uppdragsgivare.
 
”Jag har arbetat i mer än tjugo år i projektet ”Arts in Hospital” och jag är säker på att konst kan bidra till att påverka en patients sinne på sjukhuset.

Stone & Concrete är min nya skapelse och den här gången vill jag representera känslan av det omvända. Jag vill ge uttrycket av en hård sten men i form av mjukt material som siden och linne.”

11 blivande textilhantverkare och textilkonstnärer. Olika, men som alla drivs av en nyfikenhet på garnets, vävens, färgens, textilens möjligheter. Kan man dubbelexponera en väv? Får ett skåp vara fluffigt? Kan…

Utställningen Ta plats – kvinnorum! i Handarbetets Vänners galleri är populär. De vackra, starka och monumentala bildvävarna efter porträtt av kvinnor gör intryck. Under julhelgen bjuder textilkonstnärerna Astrid Bäckström och…