Karina Süptitz EXIT 2015

HV Skola 12 maj 2015
Mossa och skogar. Oberört och magiskt. Färg, form och textil. Hur kan det påverka de mänskliga sinnena? Hur kan jag framhäva nyfikenhet, harmoni och kraft? Mina utgångspunkter ledde mig till...

Mossa och skogar. Oberört och magiskt.

Färg, form och textil. Hur kan det påverka de mänskliga sinnena? Hur kan jag framhäva nyfikenhet, harmoni och kraft? Mina utgångspunkter ledde mig till att fördjupa mina kunskaper i färgpsykologin och formspråket. Jag blev intresserad av former som vågar lösa sig från den räta vinkeln och riktar sig mer till de mänskliga. Jag fick en idé att textilier kan vara som en länk mellan byggnaden och naturen.

Mossan kan ses som en symbol för det eviga. Mattans färger består medvetet av olika gröna nyanser. Precis som i skogen går färgerna mellan ljust och mörkt grönt.

Detta samspel går som en röd tråd genom hela skapandeprocessen ända fram till det färdiga verket.

Verksinfo:

TITEL: levande GRÖN
TEKNIK: Formvävd halvrya,
Mått: 75 x 175 cm
MATERIAL: Lin, Ull

Kontakt:

Karina Süptitz
karinasueptitz@gmail.com
www.koboldtextile.com

För tredje året i rad får textilstudenter från Handarbetets Vänner Skola i uppdrag att ta fram produkter för Designtorget. I år går även den kungliga hovleverantören Klässbols Linneväveri in som samarbetspartner. 11 nya mönsterbilder framtagna av textilstudenterna tillverkas av Klässbols och lanseras hos Designtorget i begränsad upplaga om 20 exemplar av varje handduk.

Under Stockholm Design Week
2018 lanserar Designtorget årets samarbete med Handarbetets Vänner Skola. Traditionella
metoder och textila material har utmanats och förenats med nytänkande form.
Resultatet är fem unika kollektioner som alla tillverkats för hand på
Djurgården i Stockholm och säljs exklusivt hos Designtorget i mycket begränsad
upplaga.