Katarina Öberg Examensutställning 2016

HV Skola 26 maj 2016
Katarina Öberg är en av tio avgångselever från HV Skola 2016. Med inspiration från Karyatider – kolonner i form av draperade kvinnoskulpturer – har Katarina i sitt examensarbete skapat vävar...

Katarina Öberg är en av tio avgångselever från HV Skola 2016. Med inspiration från Karyatider – kolonner i form av draperade kvinnoskulpturer – har Katarina i sitt examensarbete skapat vävar som bär spår av det antika Grekland. Rundvävda textilier i ull och silke har blivit till plagg och pelare. Direkt i vävstolen har hon skapat enkla skärningar och snitt. Tygens plisseringar skulpteras och liknar de utmejslade tygstyckena på en tvåtusenårig marmorstaty. Alla vävar går i vita nyanser.

Kontakt: 

Email:katarina_oberg@hotmail.com
Hemsida: www.katarinaoberg.se

För tredje året i rad får textilstudenter från Handarbetets Vänner Skola i uppdrag att ta fram produkter för Designtorget. I år går även den kungliga hovleverantören Klässbols Linneväveri in som samarbetspartner. 11 nya mönsterbilder framtagna av textilstudenterna tillverkas av Klässbols och lanseras hos Designtorget i begränsad upplaga om 20 exemplar av varje handduk.

Under Stockholm Design Week
2018 lanserar Designtorget årets samarbete med Handarbetets Vänner Skola. Traditionella
metoder och textila material har utmanats och förenats med nytänkande form.
Resultatet är fem unika kollektioner som alla tillverkats för hand på
Djurgården i Stockholm och säljs exklusivt hos Designtorget i mycket begränsad
upplaga.