Lisa Juntunen Roos EXIT 2015

HV Skola 12 maj 2015
Jag jobbar som oftast med rutor och räta vinklar i olika regelbundna och oregelbundna konstellationer. Det är just uppfattningen av regelbundenhet och hur hårfin gränsen är till det oregelbundna som...

Jag jobbar som oftast med rutor och räta vinklar i olika regelbundna och oregelbundna konstellationer. Det är just uppfattningen av regelbundenhet och hur hårfin gränsen är till det oregelbundna som jag tycker är intressant. Sedan jag började förstå vävning har jag fascinerats av äldre relativt enkla tekniker där en med minsta möjliga utrustning skapar största möjliga mönsterrikedom och variation. 

Det här verket spelar på detta. Inom ramarna för den givna tekniken leker jag med symmetri, ränder och rutor i en blyg optisk illusion.

Verksinfo:

Titel: 0,3215
Teknik: Satindräll på två partier
Material: Lin och ull
Mått: 100 x 140 samt 100 x 100

Kontakt:

Email: lisa@noonprod.se
Tel: 0702791197
Hemsida: www.noonprod.se

DT X HV X KLÄSSBOLS

För tredje året i rad får textilstudenter från Handarbetets Vänner Skola i uppdrag att ta fram produkter för Designtorget. I år går även den kungliga hovleverantören Klässbols Linneväveri in som samarbetspartner. 11 nya mönsterbilder framtagna av textilstudenterna tillverkas av Klässbols och lanseras hos Designtorget i begränsad upplaga om 20 exemplar av varje handduk.

Samarbetet Designtorget x Handarbetets Vänner

Under Stockholm Design Week
2018 lanserar Designtorget årets samarbete med Handarbetets Vänner Skola. Traditionella
metoder och textila material har utmanats och förenats med nytänkande form.
Resultatet är fem unika kollektioner som alla tillverkats för hand på
Djurgården i Stockholm och säljs exklusivt hos Designtorget i mycket begränsad
upplaga.