Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Lucie Wiberg EXIT 2015

HV Skola 13 maj 2015
Det jag skissade fram inför mitt examensarbete var ett försök att beskriva människans inre utveckling. Motivet – ett ägg – kan ses som en symbol för det mänskliga psyket. Men...

Det jag skissade fram inför mitt examensarbete var ett försök att beskriva människans inre utveckling. Motivet – ett ägg – kan ses som en symbol för det mänskliga psyket. Men här håller skalet på att krackelera. Maskerna, rollerna, faller av när individen utvecklar sig och blir mer autentisk.

För mig har det varit inspirerande att kunna sammanföra mina nya kunskaper och färdigheter inom textil med min tidigare yrkesverksamhet som psykosyntesterapeut. Här blev ägget en självklar symbol även för min egen utveckling.

Verksinfo:

Titel: Opening
Teknik: Bildväv
Mått: 50 x 56 cm
Material: Naturfärgad ull, silke

Kontakt:

Email: info@luciewiberg.se
Tel: +46 739 87 56 00
Hemsida: www.luciewiberg.se

För tredje året i rad får textilstudenter från Handarbetets Vänner Skola i uppdrag att ta fram produkter för Designtorget. I år går även den kungliga hovleverantören Klässbols Linneväveri in som samarbetspartner. 11 nya mönsterbilder framtagna av textilstudenterna tillverkas av Klässbols och lanseras hos Designtorget i begränsad upplaga om 20 exemplar av varje handduk.

Under Stockholm Design Week
2018 lanserar Designtorget årets samarbete med Handarbetets Vänner Skola. Traditionella
metoder och textila material har utmanats och förenats med nytänkande form.
Resultatet är fem unika kollektioner som alla tillverkats för hand på
Djurgården i Stockholm och säljs exklusivt hos Designtorget i mycket begränsad
upplaga.