Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Malin Eliasson Examensutställning 2016

HV Skola 26 maj 2016
Malin Eliasson, 28 år och har studerat vid Högre textila hantverksutbildningen på Handarbetets vänner skola. Hon har i sitt examensprojekt använt sig av tekniken damast. Hennes drivkraft i detta projekt...

Malin Eliasson, 28 år och har studerat vid Högre textila hantverksutbildningen på Handarbetets vänner skola. Hon har i sitt examensprojekt använt sig av tekniken damast. Hennes drivkraft i detta projekt har varit att fördjupa sina kunskaper kring vävstolens tekniska möjligheter.

 – Min glädje är att väva, att få använda händerna för att skapa med vävstolen som redskap. Jag vet precis hur trådarna känns mellan fingrarna, säger hon. 

Hon har inspirerats av färgerna från naturen och skapat fyra textilier som symboliserar himmel, trädkrona, trädstam och jord.

Malin har använt sig av trianglar och romber i sina mönster. Liksidiga, rätvinkliga så som likbenta trianglar. 

”Med hjälp av en vävstol, en dragutrustning, en skyttel och en varp kan jag skapa ett mönster av pixlar i ett tyg. Tyget som jag väljer att göra mjukt med bomull, silke och lin. Ett tyg som jag vill ha nära kroppen, inte något stickigt utan mjuk. Pixlar som jag gör mönster av, i olika trianglar, likbenta, spetsvinkliga, och rätvinkliga. Trianglar och romber i en kombination med färg. Färg som kommer från naturen, grönt, blått, brunt och grått. Himmel, träd och jord.”

Kontakt:

eliasson.m@hotmail.com

För tredje året i rad får textilstudenter från Handarbetets Vänner Skola i uppdrag att ta fram produkter för Designtorget. I år går även den kungliga hovleverantören Klässbols Linneväveri in som samarbetspartner. 11 nya mönsterbilder framtagna av textilstudenterna tillverkas av Klässbols och lanseras hos Designtorget i begränsad upplaga om 20 exemplar av varje handduk.

Under Stockholm Design Week
2018 lanserar Designtorget årets samarbete med Handarbetets Vänner Skola. Traditionella
metoder och textila material har utmanats och förenats med nytänkande form.
Resultatet är fem unika kollektioner som alla tillverkats för hand på
Djurgården i Stockholm och säljs exklusivt hos Designtorget i mycket begränsad
upplaga.