Matilda Fransson EXIT 2015

HV Skola 21 maj 2015
Min inspiration får jag oftast av naturen, färger, ytor och mönster. Inspirationen till det här arbetet har främst varit en specifik marmor med sin djupa mörka färg och kontrasten med...

Min inspiration får jag oftast av naturen, färger, ytor och mönster. Inspirationen till det här arbetet har främst varit en specifik marmor med sin djupa mörka färg och kontrasten med de vita krackeleringarna som sticker iväg åt olika håll. Jag har vävt, färgat, broderat och manglat för att nå det färdiga resultatet. Jag har valt att arbeta med lin för att få fram en glans i tygerna. Genom att väva in en tunn metalltråd i ett av tygerna har jag fått ett formbart tyg som ger ett ytterligare djup i textilen.

Verksinfo:

Utan titel
Teknik: Satin, fritt broderi
Mått: 100 x 130 (x 2)
Material: Lin, metalltråd

Kontakt:

Email: matilda_fransson@hotmail.com

DT X HV X KLÄSSBOLS

För tredje året i rad får textilstudenter från Handarbetets Vänner Skola i uppdrag att ta fram produkter för Designtorget. I år går även den kungliga hovleverantören Klässbols Linneväveri in som samarbetspartner. 11 nya mönsterbilder framtagna av textilstudenterna tillverkas av Klässbols och lanseras hos Designtorget i begränsad upplaga om 20 exemplar av varje handduk.

Samarbetet Designtorget x Handarbetets Vänner

Under Stockholm Design Week
2018 lanserar Designtorget årets samarbete med Handarbetets Vänner Skola. Traditionella
metoder och textila material har utmanats och förenats med nytänkande form.
Resultatet är fem unika kollektioner som alla tillverkats för hand på
Djurgården i Stockholm och säljs exklusivt hos Designtorget i mycket begränsad
upplaga.