Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Moa Wallman Examensutställning 2016

HV Skola 26 maj 2016
Moa Wallman har under sina tre år på Handarbetets Vänner främst arbetat med rumstextil och ofta i tekniker som ger mycket liv och struktur åt den textila ytan. Under dessa...

Moa Wallman har under sina tre år på Handarbetets Vänner främst arbetat med rumstextil och ofta i tekniker som ger mycket liv och struktur åt den textila ytan. Under dessa år har hon även kontinuerligt samarbetat med Amanda Öman som nu utexamineras från Carl Malmsten Furniture Studies möbeltapetserarutbildning. Med tiden har deras samarbeten mer och mer handlat om att utforska hur konstväv och möbeltapetsering kan mötas på spännande sätt.

I sitt examensarbete har Moa arbetat med flerfunktionell rumstextil i samarbete med möbeltapetserare Amanda Öman. Genom former, strukturer och monteringslösningar har de tillsammans utforskat hur handvävd textil kan utformas utifrån en specifik möbel för att brukas på fler än ett vis i ett rum. 

”Vad vi har på golvet som matta skulle kvalitetsmässigt ofta fungera precis lika bra som väggtextil,

rumsavdelare eller någon typ av möbelklädsel.” menar Moa.

Examensarbetet består av två konstvävar. En bildväv vars form är anpassad för att kunna monteras som möbelklädsel på en stol, likväl som den går att hänga upp i rummet som rumsavdelare eller läggas på golvet som matta. Med inspiration från djurfällar har Moa formvävt en stolsförklädnad i rya som väller ut över möbelns kanter och ner till golvet likt en matta.

”Med dessa två vävar vill jag ge en upplevelse av hur textil kan påverka rum och hur vi kan utforma rumstextil för att bli multifuktionell. Vi kan låta väven löpa vidare från en rumslig yta till en annan.” avslutar Moa. 

Kontakt:

moamariawallman@gmail.com

www.moawallman.se

För tredje året i rad får textilstudenter från Handarbetets Vänner Skola i uppdrag att ta fram produkter för Designtorget. I år går även den kungliga hovleverantören Klässbols Linneväveri in som samarbetspartner. 11 nya mönsterbilder framtagna av textilstudenterna tillverkas av Klässbols och lanseras hos Designtorget i begränsad upplaga om 20 exemplar av varje handduk.

Under Stockholm Design Week
2018 lanserar Designtorget årets samarbete med Handarbetets Vänner Skola. Traditionella
metoder och textila material har utmanats och förenats med nytänkande form.
Resultatet är fem unika kollektioner som alla tillverkats för hand på
Djurgården i Stockholm och säljs exklusivt hos Designtorget i mycket begränsad
upplaga.