Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Siri Pettersson Examensutställning 2016

HV Skola 26 maj 2016
Siri Pettersson är en av 10 avgångselever vid Handarbetets Vänner Skola i Stockholm 2016. I sitt examensarbete har hon arbetat med rumslig textil och presenterar i utställningen ett handvävt draperi...

Siri Pettersson är en av 10 avgångselever vid Handarbetets Vänner Skola i Stockholm 2016. I sitt examensarbete har hon arbetat med rumslig textil och presenterar i utställningen ett handvävt draperi tillsammans med en kartongmodell över ett fiktivt rum. 

”Draperiet är en textil dörr som tillåter luft och ljud att passera. Likt vävens två olika sidor, delar den två rum med olika karaktär och funktion.” menar Siri.

I sitt examensarbete har hon låtit vävens räta system och struktur kombineras med ett organiskt mönster av inslagsikat, en speciell färgnings och vävteknik. 

”Skissarbetet är en viktig del för mig parallellt med det praktiska arbetet i vävstolen och ikattekniken är mitt sätt att översätta den fria skissen till väven” säger Siri.

Kontakt:

siri_petter@hotmail.com

www.siripettersson.posti.es

För tredje året i rad får textilstudenter från Handarbetets Vänner Skola i uppdrag att ta fram produkter för Designtorget. I år går även den kungliga hovleverantören Klässbols Linneväveri in som samarbetspartner. 11 nya mönsterbilder framtagna av textilstudenterna tillverkas av Klässbols och lanseras hos Designtorget i begränsad upplaga om 20 exemplar av varje handduk.

Under Stockholm Design Week
2018 lanserar Designtorget årets samarbete med Handarbetets Vänner Skola. Traditionella
metoder och textila material har utmanats och förenats med nytänkande form.
Resultatet är fem unika kollektioner som alla tillverkats för hand på
Djurgården i Stockholm och säljs exklusivt hos Designtorget i mycket begränsad
upplaga.