Nu är ansökan öppen till våra heltidsutbildningar. Sök senast 15 april. Läs mer och ansök här!

Sommarutställning som berör – kroppsligt, textilt och socialt samspel

HV Galleri 1 juni 2023

Den 15 juni öppnar Handarbetets Vänner Galleri sin sommarutställning. I ”Beröringspunkter – kroppsligt textilt” förs textilkonstnärerna Linnea Matei, Kristina Skantze och Emilia Sundqvist samman. Det blir ett spännande konstnärligt möte där kroppen och det sociala samspelet står i fokus.

Genom Emilias Sundqvist skulpturala universum introduceras vi till omsorgsfullt stoppade textila varelser, sammanfogade med synliga handsydda sömmar.

Kristina Skantzes handsydda människoliknande figurer av pastellfärgad sidentrikå präglas av vardagen och av existensiella frågor.

Linea Mateis arbete tar avstamp i uppväxten i Södertälje och tankar om hur vi som människor formas av hur vi talar, ser ut, refererar, var vi bor och av hur vi rör oss och blir bemötta av andra. Resultat är ’Ser du mig’ – en serie fiktiva karaktärer som är svårt att värja sig från.

Öppet vernissage 15 juni kl 16-18.

Läs mer i På gång

Bilden visar ett verk av Emilia Sundqvist.

Utställningen Ta plats – kvinnorum! i Handarbetets Vänners galleri är populär. De vackra, starka och monumentala bildvävarna efter porträtt av kvinnor gör intryck. Under julhelgen bjuder textilkonstnärerna Astrid Bäckström och…